Novice


Arhiv: Kako lahko digitalizacija vpliva na rast gospodarstva?

Arhiv: Kako lahko digitalizacija vpliva na rast gospodarstva?

Združenje za informatiko in telekomunikacije je s partnerjem McKinsey & Company in s sponzorstvom podjetja Google organiziralo predavanje in razpravo z naslovom “Digitization as the next growth engine for Slovenia and Central and Eastern Europe”.

Kako poslovati z Nemčijo?

Kako poslovati z Nemčijo?

Nemčija je tako po izvozu kot po uvozu že desetletja naša največja in najpomembnejša zunanjetrgovinska partnerica. V nemškem gospodarskem prostoru slovenska podjetja veljajo kot zanesljiv partner.

Odprti dialog z MJU

Odprti dialog z MJU

31. maja 2019 je IKT- horizontalna mreža organizirala odprti dialog z MJU o platformi IOT in umeščenosti v strategijo razvojno informacijskega oblaka (RIO) ter platformi za pametna mesta in skupnosti.

Digitalizacija kot motor bodoče gospodarske rasti v Sloveniji

Digitalizacija kot motor bodoče gospodarske rasti v Sloveniji

Danes zmagujejo podjetja, ki znajo z uporabo informacijskih tehnologij ustvarjati vrhunsko uporabniško izkušnjo in učinkovito prilagajati poslovne modele. Slovenija za nov razvojni pospešek ne more računati na tradicionalne pospeševalce razvoja, ima pa vse možnosti, da za motor bodoče gospodarske rasti uporabi digitalizacijo.

Kitajska: Samorogi rastejo kot po dežju

Kitajska: Samorogi rastejo kot po dežju

Na Gospodarski zbornici Slovenije v organizaciji Združenja za informatiko in telekomunikacije (ZIT) je dr. Xiaobo Wu predaval o inovacijski miselnosti na Kitajskem in vplivu na globalna razmerja tehnoloških podjetij. Kot direktor Nacionalnega inštituta za inovacijski management na univerzi Zhejiang in bivši dekan Šole za management na tej univerzi ima dober vpogled v kitajski ekosistem, ključen za razcvet tehnoloških inovacij in novih poslovnih modelov, s čimer kitajska podjetja postajajo najbolj konkurenčna na globalnem trgu. Trdi, da so za uspeh Kitajske zaslužni njihovi podjetniki in ne birokrati.

Umetna inteligenca v gospodarstvu

Umetna inteligenca v gospodarstvu

Izobraževanje je namenjeno vodjem, direktorjem, članom uprav in tistim zaposlenim, ki so odgovorni poslovni nosilci digitalne preobrazbe svoje organizacije in se zavedajo, da je uporaba umetne inteligence že danes nujna za ohranjanje konkurenčne prednosti na domačem in globalnem trgu.

Datum: 5. 6. 2019 / 13:00 - 17:00
Kraj: GZS, dvorana E/medetaža
Predavatelj: Gregor Molan
Kontakt: Maruša Boh, marusa.boh@gzs.si

Moč je v podatkih, odprimo jih skupaj!

Moč je v podatkih, odprimo jih skupaj!

V petek, 19. aprila 2019, je v soorganizaciji Ministrstva za javno upravo, Združenja za informatiko in telekomunikacije, IKT - Horizontalne mreže, GZS, AmCham Slovenia in Tehnološkega parka Ljubljana potekal dogodek »Odprti podatki javnega sektorja v digitalnem gospodarstvu«.

Spodbuda za digitalizacijo - vavčerji

Spodbuda za digitalizacijo - vavčerji

Vavčerji za digitalizacijo so spodbuda za mikro, mala in srednja podjetja z možnostjo sofinanciranja ključnih področij digitalizacije, s čimer se bo povečala njihova konkurenčnost, dodana vrednost oz. prihodki od prodaje.

MO  RS in IKT podjetja v skupen razvoj tehnoloških rešitev na področju obrambne varnosti

MO RS in IKT podjetja v skupen razvoj tehnoloških rešitev na področju obrambne varnosti

Združenje za informatiko in telekomunikacije in IKT horizontalna mreža sta 28. marca 2019 organizirala uvodno srečanje s predstavniki Ministrstva za obrambo RS in IKT slovenskimi podjetji, z namenom možnosti sodelovanja na obrambnih in varnostih programih v Sloveniji in v okviru EU programov.

Inovativne rešitve na področju pametnih mest (video)

Inovativne rešitve na področju pametnih mest (video)

Z uporabo informacijskih in komunikacijskih tehnologij si pametna mesta prizadevajo k večji optimizaciji upravljanja in boljši kakovosti bivanja v mestih.