Novice


Arhiv: Varnost in zasebnost na spletu

Arhiv: Varnost in zasebnost na spletu

Danes se dogaja na spletu, poslovna komunikacija, med organizacijsko poslovanje, dobre kupčije, vroče novice, eksotične počitnice in prijateljstvo. Toda vsi na spletu ne igrajo po pravilih, zato je pomembno, da se zaščitite pred spletnimi prevarami.

Datum: 14. 6. 2018 / 9:00 - 13:00
Kraj: GZS dvorana E
Predavatelj: Miha Grohar
Kontakt: Andreja Abram, andreja.abram@gzs.si, T: 01 5898 129

IKT Horizontalna mreža je soorganizator vodilnega poslovno-tehnološkega dogodka s področja interneta stvari – IoT (Internet of Things) na Bledu Living bits and things 2018

IKT Horizontalna mreža je soorganizator vodilnega poslovno-tehnološkega dogodka s področja interneta stvari – IoT (Internet of Things) na Bledu Living bits and things 2018

Posebni poudarki so vsako leto namenjeni tudi uporabi tehnologij, dodani vrednosti in praktičnim primerom rešitev.

Varnost v sistemih interneta stvari (IoT)

Internet stvari je iz dneva v dan bolj priljubljen, saj se zna v omrežje povezati in medsebojno komunicirati vedno več naprav in nam s tem olajšajo vsakodnevna opravila. Vendar pa s površno implementacijo tega sistema lahko nehote ustvarimo resne varnostne probleme. Na dogodku se boste seznanili z varnostnimi grožnjami, na katere moramo biti pozorni in načini, kako ostati na varni strani.

Arhiv: SRIP Hrana in IKT HM za boljše razumevanje poslovnih izzivov

Arhiv: SRIP Hrana in IKT HM za boljše razumevanje poslovnih izzivov

Digitalizacija je pomemben del 2. fokusnega področja strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva SRIP HRANA. V ta namen smo v sodelovanju z IKT horizontalno mrežo 2. marca 2018 pripravili Poslovni zajtrk, kjer so direktorji kmetijsko-živilskih podjetij razpravljali o njihovih ključnih poslovnih izzivih in oblikovali kriterije za prioritizacijo le teh. Teden dni kasneje pa smo v sodelovanju s kmetijsko-živilskimi podjetji in ostalimi partnerji SRIP HRANA te poslovne izzive podrobneje opredelili ter povezali z akcijskim načrtom in rešitvami digitalnega poslovanja.

Digital Innovatiion Hub Slovenia se je udeležil uvodnega sestanka Evropske komisije

Evropska komisija, svetovalno podjetje PwC in izobraževalno podjetje Oxentia so 19. in 20. februarja v Sofiji organizirali uvodni sestanek vseh 34 digitalnih inovacijskih stičišč (Digital Innovation Hubs) iz 13 držav, ki jih je Evropska komisija izbrala na nedavnem razpisu. Med izbranimi je tudi Digital Innovation Hub Slovenia, ki se je s svojim predstavnikom udeležil uvodnega sestanka.

»Pametno načrtovanje procesov, procesna kontrola in digitalizacija«

V sodelovanju S SRIP HRANA vas vljudno vabimo na Seminar »Pametno načrtovanje procesov, procesna kontrola in digitalizacija« v petek, 9. marca 2018 od 8.15 do 13.15 v dvorani A, 1. nadstropje GZS, Dimičeva 13, Ljubljana

Vse o umetni inteligenci, 19. marec, Ljubljana

Če vas zanimajo najnovejša dognanja na področju umetne inteligence, vabljeni na dogodek „Watify Matchmaking Event on Artificial Intelligence", ki bo potekal 19. marca 2018 v Hiši Evropske unije v Ljubljani (Dunajska 20). Dogodek organizira iniciativa Watify, ki jo je ustanovila Evropska komisija za pospešitev digitalne transformacije evropske industrije. Institut Jožef Stefan bo na dogodku predstavil najnovejša dognanja na področju umetne inteligence.

Digital Innovation Hub Slovenia uspešen s prijavo na razpisu Evropske komisije

Po uspešni kandidaturi na razpisu Evropske komisije se januarja pričnejo aktivnosti za ustanovitev Digitalnega inovacijskega stičišča Slovenije - „Digital Innovation Hub Slovenia“. Ta bo vsem članom med drugim omogočal dostop do najnovejših spoznanj, raziskav, praks in tehnologij s področja digitalnega poslovanja.

Sodelovanje s Cernom je odlična poslovna referenca

S pridruženim članstvo Slovenije v Evropski organizaciji za jedrske raziskave oz. Cernu se je odprl tudi nov trg za slovenska podjetja.

Študija primera: GoOpti in digitalna transformacija

Podjetje GoOpti se je iz ponudnika nizkocenovnih cestnih prevozov potnikov spremenilo v inovativno podjetje z večkrat nagrajeno IT platformo. Prevozniki v povprečju mesečno zaslužijo 10.000 evrov iz naslova uporabe GoOpti platforme, potnik pa v povprečju prihrani 80 evrov na potovanje in še eno uro časa.