ikthm

Novice


Vse o umetni inteligenci, 19. marec, Ljubljana

Če vas zanimajo najnovejša dognanja na področju umetne inteligence, vabljeni na dogodek „Watify Matchmaking Event on Artificial Intelligence", ki bo potekal 19. marca 2018 v Hiši Evropske unije v Ljubljani (Dunajska 20). Dogodek organizira iniciativa Watify, ki jo je ustanovila Evropska komisija za pospešitev digitalne transformacije evropske industrije. Institut Jožef Stefan bo na dogodku predstavil najnovejša dognanja na področju umetne inteligence.

Digital Innovation Hub Slovenia uspešen s prijavo na razpisu Evropske komisije

Po uspešni kandidaturi na razpisu Evropske komisije se januarja pričnejo aktivnosti za ustanovitev Digitalnega inovacijskega stičišča Slovenije - „Digital Innovation Hub Slovenia“. Ta bo vsem članom med drugim omogočal dostop do najnovejših spoznanj, raziskav, praks in tehnologij s področja digitalnega poslovanja.

Sodelovanje s Cernom je odlična poslovna referenca

S pridruženim članstvo Slovenije v Evropski organizaciji za jedrske raziskave oz. Cernu se je odprl tudi nov trg za slovenska podjetja.

Študija primera: GoOpti in digitalna transformacija

Podjetje GoOpti se je iz ponudnika nizkocenovnih cestnih prevozov potnikov spremenilo v inovativno podjetje z večkrat nagrajeno IT platformo. Prevozniki v povprečju mesečno zaslužijo 10.000 evrov iz naslova uporabe GoOpti platforme, potnik pa v povprečju prihrani 80 evrov na potovanje in še eno uro časa.

Vabilo na srečanje članov IKT horizontalne mreže oz. SRIP Pametna mesta in skupnosti

Vabimo vas na Srečanje članov IKT horizontalne mreže oz. SRIP Pametna mesta in skupnosti.

IKT in medicina za boljše zdravje in kakovostno starost

Oskrba starejših na domu na daljavo, vpeljava prebojnih tehnologij za zdravljenje raka, zgodnje odkrivanje demence in motenj srčnega ritma. To je le nekaj primerov, kjer se uspešno povezujejo informacijsko komunikacijske tehnologije in medicina. IKT horizontalna mreža in SRIP Zdravje – medicina sta zato na spoznavni delavnici identificirala področja sodelovanja.

IKT horizontalna mreža SRIP-a Pametna mesta in skupnosti in SRIP Zdravje - medicina pripravljata spoznavno delavnico

Cilj delavnice je spoznati trende in aktualno vsebino na področju obeh SRIP-ov, predstaviti možnosti in primere iz prakse s področja digitalne transformacije, identificirati problematiko in potencialne skupne tržne priložnosti.

Tehnološki peskovniki za gospodarsko rast

Nacionalna referenčna mreža FabLab, ki želi spodbuditi več inovacij in prispevati k razvoju lokalnega gospodarstva, je povezala 67 organizacij, zdaj potrebujejo še najmanj pet milijonov evrov zagonskega denarja.