Novice


IKT Horizontalna mreža je soorganizator vodilnega poslovno-tehnološkega dogodka s področja interneta stvari – IoT (Internet of Things) na Bledu Living bits and things 2018

Posebni poudarki so vsako leto namenjeni tudi uporabi tehnologij, dodani vrednosti in praktičnim primerom rešitev. Letos želimo poiskati odgovore na pomembna vprašanja:

  • Kako do podatkov z razpršenih senzorjev in IoT povezljivost? Primeri IoT omrežij in dobrih praks povezovanja senzorjev od LoRa, LPWAN do NB-IoT in TTN – The Things Network.
  • Zakaj in kako so podjetja z uvajanjem IIoT (industrijski internet stvari) uspešnejša pri optimizaciji uporabe virov, zniževanju stroškov, višanju produktivnosti in dodane vrednosti?
  • Kako »blockchain« in druge tehnologije porazdeljenih evidenc (distributed ledger) koristno in praktično uporabiti pri digitalizaciji?
  • Kateri so primeri uporabnih rešitev in kako v pametnih mestih in skupnostih hitro in enostavno do storitev, ki pomenijo prijetnejše bivanje, manj onesnaženosti in trajnostni razvoj?
  • S katerimi projekti in kako bomo v EU izkoristili potencial interneta?  NGI – Next Generation Internet pobuda, aktivnosti, vključenost Slovenije in deležnikov, področja uporabe, razpisi, …

VEČ o DOGODKU

Fotogalerija