Novice


Arhiv: Varnost in zasebnost na spletu

Varnost in zasebnost na spletu

14. 6. 2018, od 9.00 do 13.00 ure, GZS, dvorana E

Danes se dogaja na spletu, poslovna komunikacija, med organizacijsko poslovanje, dobre kupčije, vroče novice, eksotične počitnice in prijateljstvo. Toda vsi na spletu ne igrajo po pravilih, zato je pomembno, da se zaščitite pred spletnimi prevarami. Z obiskom delavnice boste spoznali najbolj pogoste pasti na spletu, ter s tem preprečili morebitne prevare in zlorabe, ki bi se vam lahko zgodile ob neprevidni uporabi spleta. Spoznali boste kako prepoznati nevarnosti in kako zaščititi svojo zasebnost.


Program:

9.00 - 10.45
Varnost in zasebnost na spletu
Pregled področij zlorab
Osnove protokolov
Sledenje uporabnikom na spletu
11:15 - 13:00
Primeri napadov
Phishing napadi
Ponarejanje email sporočil
Prestrezanje dostopnih podatkov



Komu je dogodek namenjen?

Nove tehnologije prihajajo k nam z veliko hitrostjo, uporabniki pa jih sprejemamo, ne da bi poznali vse skrite pasti. Ta vidik navadno zanemarimo in se nevarnosti zavemo, ko je že prepozno. Izobraževanje je namenjeno vsem, ki uporabljate računalnike, mobilne telefone, tablice in niste računalniški strokovnjak ter bi se radi naučili varne uporabe spleta in varovanja zasebnosti.


Kaj boste na dogodku spoznali?

Na delavnici boste spoznali nevarnosti, ki prežijo na uporabnike spleta. Z vidika varnosti bomo razložili phishing napade, ponarejanje email sporočil, prestrezanje dostopnih podatkov (uporabniško ime, geslo) ob neprevidni uporabi spletnih aplikacij. Z vidika zasebnosti bomo prikazali zakaj nam izdelek, ki smo si ga ogledali v spletni trgovini, pri brskanju po spletnih straneh "sledi" še tedne po ogledu. Za vse nevarnosti in tveganja bomo predstavili načine kako se zavarovati in preprečiti omenjene zlorabe ter izboljšati svojo zasebnost na spletu.


Kotizacija in popusti

- za člane SRIP-ov je delavnica brezplačna
- skrajni rok za morebitno odpoved udeležbe je najmanj 3 dni pred dogodkom
- V primeru kasnejše odjave, oziroma če se ne odjavite, vam bomo zaračunali administrativne stroške v višini 50 EUR + ddv.

Izobraževanje vključuje predavanja, praktične predstavitve in razlage, gradivo v elektronski obliki, pogostitev med odmorom ter parkiranje.

Odjavo lahko pošljete na e-naslov andreja.abram@gzs.si.





Predavatelj:

Miha Grohar
Predavatelj je asistent na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, kjer kot asistent poučuje predmete Računalniške komunikacije, Informacijske sisteme in Osnove programiranja. Njegovo raziskovalno področje zajema programsko definirana omrežja, porazdeljene sistemi, računalništvo v oblaku, virtualizacija in kontejnerizacija. S svojim bogatim praktičnim znanjem bo poskrbel, da boste z izobraževanja odšli z dobrim zavedanjem, kaj na spletu je in kaj ni varno.



eVizitkanje - spoznajte soudeležence dogodka

Vas zanima, kdo so ostali udeleženci dogodka? Se želite povezati z njimi? Predstavite sebe in vaše podjetje in v zameno pridobite E-vizitke ostalih udeležencev. E-vizitka vključuje naslednje podatke: ime in priimek, podjetje, elektronski naslov in vašo predstavitev.

Fotogalerija