Novice


Arhiv: Delegacija 12 slovenskih IT-podjetij na kongresu Smart Country Convention v Berlinu - vodilnem kongresu za e-upravo, pametna mesta in regije

V Berlinu je med 18. in 20. oktobrom 2022 potekal Smart Country Convention, vodilni kongres za rešitve na področju e-uprave, pametnih mest in regij v Nemčiji. Kongres je obsegal različne navdihujoče nastope strokovnjakov, praktične delavnice, spodbudne razprave in B2B mreženja.

 

Slovenija aktivno prispeva h ključnim pobudam EU, povezanim s pametnimi mesti, podatki, umetno inteligenco in interoperabilnostjo, s ciljem, da postane digitalna voditeljica na teh področjih. Zadnji dan kongresa je Nena Dokuzov z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije udeležence nagovorila na panelu na temo Evropska digitalna suverenost. Slovenija je ponosna, da je ena prvih držav v Evropi, ki je od občin zahtevala, da pri izvajanju strategij pametnih mest in regij uporabljajo mednarodne standarde za podatke in interoperabilnost.

 

V organizaciji Slovenske agencije za razvoj podjetništva SPIRIT, Združenja za informatiko in telekomunikacije in IKT horizontalne mreže je delegacija 12 slovenskih IT-podjetij na kongresu v Berlinu uspešno predstavila svoje izdelke in rešitve IKT za pametna mesta in skupnosti ter e-upravo, ki so plod slovenskega znanja in razvoja.

 

Slovensko delegacijo so sestavljali: Agenda, Agiledrop, Arctur, Endava, Marcelino, MiTeam by MediaInteractive, Medius, Optifarm, Result, S&T Iskratel, ZZI in Žejn Group.