Novice


Arhiv: Finalisti za nagrada GoDigital! za najboljši digitalni projekt leta 2022

 

 Finalisti za nagrada GoDigital! za najboljši digitalni projekt leta 2022

Čas je za digitalni in zeleni prehod – pot zmagovalcev!


Znani so trije finalisti za nagrado GoDigital! za najboljši digitalni projekt leta 2022 na področju digitalne transformacije, ki jo podeljuje Združenje za informatiko in telekomunikacije (ZIT) v sodelovanju z IKT Horizontalno mrežo v okviru GZS. Nagrado bomo letos podelili prvič in spodbuja kakovost, izvirnost, inovativnost in učinkovitost ter tehnično dovršenost digitalnih projektov.

 

Namen nagrade je promoviranje najboljših digitalnih projektov v Sloveniji, pospešiti prenos izkušenj med uporabniki, spodbuditi zavedanje o koristih digitalnih projektov ter pokazati, da se v lokalnem okolju izvajajo kakovostni, sodobni in mednarodno konkurenčni projekti. »S tem spodbujamo kakovost in promoviramo lokalno IKT-industrijo, ki si zasluži zaupanje in večjo vidnost,« pravi Nenad Šutanovac, direktor ZIT. Združenje nagrado GoDigital! podeljuje svojim članom in članicam, ostalim gospodarskim družbam in samostojnim podjetnikom s sedežem v Sloveniji, ki so prijavili projekte začete ali zaključene v obdobju dveh let do objave razpisa, projekti pa so bili izvedeni v Sloveniji ali pa jih je izvedlo slovensko podjetje v tujini. Andreja Lampe, direktorica projektov pri ZIT je dodala: »Predvsem želimo poslovni javnosti pokazati, kako digitalne tehnologije uporabiti in izkoristiti za trajnostni razvoj, povečanje konkurenčnosti in produktivnosti ter razvoj konkurenčnih digitalnih produktov in storitev.«

 

Prispelih 17 projektov je ocenjevala strokovna komisija, katere predsednik je bil Igor Zorko, podpredsednik GZS, predsednik Digitalne koalicije Slovenije in predsednik upravnega odbora ZIT, sestavljajo pa jo večinoma člani upravnega odbora ZIT, ki prihajajo tako iz IKT-panoge kot velikih in malih gospodarskih družb iz različnih panog. Komisija je med drugim ocenjevala vpliv projekta na uspešnost organizacije, uporabo novih in naprednih tehnologij ter konceptov odprtosti in povezljivosti podatkov, izvirnost in inovativnost, varnost ter vrednost za naročnika. Prijavljeni projekti so se morali skladati tudi z rdečo nitjo letošnje konference GoDigital!, ki je Digitalni in zeleni prehod.

 

Med finalisti za nagrado GoDigital!, ki so izpolnjevali vse razpisane pogoje, so se uvrstila naslednja tri podjetja: 

LED LUKS d.o.o., 

SRC Infonet d.o.o. in 

Adria Dom d.o.o.

 Vsem finalistom iskreno čestitamo!


Zmagovalno podjetje bo razglašeno na konferenci GoDigital – Just do IT, Digitalni in zeleni prehod – pot zmagovalcev!, ki bo potekala 24. novembra 2022 na Brdu pri Kranju. Izvajalec nagrajenega projekta bo prejel tudi GoDigital kipec. Podelili bodo tudi posebne nagrade za inovativnost. Organizator konference je Združenje za informatiko in telekomunikacije (ZIT) v sodelovanju z IKT Horizontalno mrežo in DIH Slovenije.

 

Fotogalerija