Novice


Izzivi kibernetske varnosti - od groženj do implementacije ukrepov


V svetu, ki ga opredeljujejo nenehne spremembe in v katerem podjetja pospešujejo digitalno transformacijo, bi morala biti tveganja glavna skrb vodilnih. V zadnjem času je med tveganji največ govora o kibernetski varnosti, ki je postala eden večjih izzivov, s katerimi se soočajo organizacije.

Dogodki zadnjega časa kažejo, da kibernetski napadalci prežijo na podjetja vseh vrst in velikosti. Varen ni nihče. Prav zato je varnost celotne infrastrukture podjetja pomembnejša kot kadar koli prej. Jasno, težko je nadzorovati nekaj, česar ne vidite ali ne razumete, a prav zato obvladovanje tveganj kibernetskega kriminala ni mogoče brez ustreznih virov.

Kako se torej spopasti z izzivom? Pri zagotavljanju kibernetske varnosti v podjetjih sta pomembna razumevanje kibernetskih tveganj, ki jim je podjetje izpostavljeno, in poznavanje možnosti za racionalno in učinkovito preventivno delovanje ali pa odpravo posledic kibernetskega napada.

Na konferenci z naslovom Izzivi kibernetske varnosti - od groženj do implementacije so priznani strokovnjaki osvetlili trenutne izzive s predavanji  o aktualnih trendih kibernetskih groženj in predstavili dobre prakse izvajanja ukrepov kibernetske varnosti. 

Konferenco je organizirala Sekcija za kibernetsko varnost (SeKV) pri Združenju za informatiko in telekomunikacije in IKT- horizontalna mreža.

Več si lahko ogledate v posnetku konference.


Fotogalerija

Fotogalerija