Novice


Beijing Changfeng IT Industry Alliance

Kitajsko združenje Changfeng Alliance, ki deluje kot krovna organizacija za kitajska IT podjetja, si želi mednarodnega poslovanja, sedaj tudi z Evropo.

Vabilo je za slovenske SME-je in start-upe na področju ICT.

Lani so skupaj z belgijsko-kitajskim gospodarskim združenjem organizirali spletni road show za 10 belgijskih start upov, ki so se preko Zoom-a predstavili kitajskim investitorjem in podjetjem. Po tem se jih je 5/10 dogovorilo za sodelovanje s strankami direktno v Pekingu. Gre za uvodno medsebojno spoznavanje podjetij, kjer se vsako slovensko podjetje predstavi v 15 min.

Letos bodo isto organizirali za slovenske IT start-up-e in SME-je konec septembra/začetek oktobra, in sicer za podjetja na področjih: artificial intelligence, robotics, ICT, Smart Cities, Smart manufacturing, Big data, Internet of Things (IoT), Data analysis.

Narejen bo izbor 10-20 podjetij, iz katerega bodo na tem združenju naredili nabor 6-7 podjetij, ki jih bodo na online road showu povezali s kitajskimi investitorji na način, da dogodek poteka istočasno v živo v Sloveniji in v Pekingu, hkrati pa se virtualno na zaslonih predvajajo prezentacije.

Prosim, če do petka 2. 9. 2022 sporočite vaš interes (prosim tudi za kratek opis podjetja/ponudbe v angleščini). Interes sporočite na flavio.fuart@gzs.si


Zavezništvo Changfeng je bilo ustanovljeno leta 2005 in je prva serija pilotnih zavezništev za inovacije v industrijski tehnologiji na Kitajskem. Ministrstvo za znanost in tehnologijo ter šest drugih komisij so ga skupaj opredelili kot prvo serijo zavezništev za industrijsko tehnologijo razreda A. 

Changfeng Alliance združuje najboljše industrijske vire v državi in ima preko 300 članov iz področja programske opreme, umetne inteligence, BigData, interneta stvari, pametnih mest, ipd. 

Več o združenju TUKAJ!

 

Fotogalerija