Novice


Glas gospodarstva: Trendi gredo v smeri avtomatizacije in prožnosti

Jerneja Srebot v posebni novembrski izdaji revije Glas gospodarstva - digitalizacija: Podjetje Gartner je objavilo najpomembnejše strateške tehnološke trende za leto 2022, za katere menijo, da bodo pomembno vplivali na uspešnost podjetij v bodoče. Svet stremi k čim večji avtomatizaciji in velik del razvoja se odvija prav na tem področju.


  • "Dolgoročno bo avtonomno vedenje postalo običajno v fizičnih sistemih, kot so roboti, droni, proizvodni stroji in pametni prostori.
  • V turbulentnih časih prilagodljiva poslovna načela pomagajo podjetjem obvladati pospešene spremembe, ki so bistvene za poslovno odpornost in rast."

"Tradicionalno programiranje ali preprosta avtomatizacija se z rastjo podjetij ne bosta razvijala, zato v vodilni svetovalni hiši na digitalnem področju Gartner napovedujejo prehod na avtonomne sisteme. Ti lahko dinamično spreminjajo lastne algoritme brez zunanje posodobitve programske opreme, kar jim omogoča hitro prilagajanje novim razmeram na terenu, podobno kot lahko to počnejo ljudje."

Vabljeni k branju celotnega članka TUKAJ. 

Fotogalerija