Novice


Glas gospodarstva: Nujno je sodelovanje s strokovnjaki

Mihael Nagelj in Jerneja Srebot v posebni novembrski izdaji revije Glas gospodarstva - digitalizacija: Skladno z razvojem tehnologije napredujejo tudi načini, kako jo izkoristiti za manj ugledne namene. Poznavalci priporočajo, da podjetja za zagotavljanje kibernetske varnosti poiščejo strokovno pomoč.


  • "Kibernetska varnost ni več samo problem posameznih strokovnjakov, pač pa vodilnih v podjetjih in javnem sektorju ter držav v celoti. Poizkusi napadalcev so vedno bolj kompleksni in zahtevni za branitelje informacijske varnosti in s tem poslovnih interesov podjetja.
  • Kibernetska varnost OT oz. procesnih sistemov okoli 10 do 15 let zaostaja za današnjimi poslovnimi sistemi, ki so bili deležni stalnih vlaganj."

Izzivi kibernetske varnosti so vedno bolj kompleksni 

»Številni dogodki v tem letu izpostavljajo naraščanje groženj v kibernetskem prostoru. Poizkusi napadalcev so vedno bolj kompleksni in zahtevni za branitelje informacijske varnosti in s tem poslovnih interesov podjetja,« pravi Mihael Nagelj, vodja Sekcije za kibernetsko varnost Združenja za informatiko in telekomunikacije (ZIT) pri GZS. V dobi intenzivne digitalizacije s stalnim razvojem tehnologije napredujejo tudi taktike kibernetskih napadov. Poleg povečanega števila naprav v omrežju se je razširil tudi obseg uporabe številnih tehnologij, ki so sicer nujne za nadaljnji razvoj, a hkrati predstavljajo tudi nova tveganja. Kibernetska varnost ni več samo problem posameznih strokovnjakov, pač pa vodilnih v podjetjih in javnem sektorju ter držav v celoti.

Vabljeni k branju celotnega članka TUKAJ. 

Fotogalerija