ikthm

Novice


Kakšna bo prihodnost pametnih skupnosti?

Kakšna bo prihodnost pametnih skupnosti?

V petek, 20.12.2019,  je IKT horizontalna mreža ob podpori Združenja za informatiko pri GZS, OASC, organizirala prvo regionalno konferenco na temo pametnih skupnosti z naslovom  1st Southeast Europe Smart Society Conference.


Na konferenci so predstavili prednosti širokega povezovanja, potrebnih aktivnosti v procesu vzpostavitve pametnega mesta ter dobrih domačih in tujih praks, izpostavljeni pa so bili tudi evropski finančni mehanizmi, ki bodo v bližnji prihodnosti zagotavljali sredstva za vzpostavitev pametnih mest.

Rdeča nit dogodka je bil pregled evropskih smernic za sistematično uvedbo koncepta pametnega mesta, ki jo nova evropska komisija postavlja za eno od prioritet svojega mandata.

Na konferenci o pametnih skupnostih  je poleg podpisa Slovenske nacionalne deklaracije za pametno družbo potekal tudi podpis Evropske deklaracije JOIN, BOOST, SUSTAIN.

Ob otvoritvi konference je podžupan Dejan Crnek, v imenu Mestne občine Ljubljana, prvi podpisal Evropsko deklaracijo JOIN, BOOST, SUSTAIN.

Slovensko nacionalno deklaracijo za pospešitev digitalne preobrazbe mest, vasi in skupnosti v trajnostno usmerjeno pametno družbo lahko najdete spodaj v priponki, ki jo lahko podpisano posredujete na naslov Gospodarska zbornica Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana ali na e-naslov ikthm@gzs.si.

Vabljeni tudi, da podpišete Evropsko dekleracijo, ki je dostopna na spletni strani living-in-eu.

Spodaj v novici so dodane tudi predstavitve iz konference.

Foto: Kraftart

Pripete datoteke

Fotogalerija

Fotogalerija