Novice


Slovenska podjetja poslovne priložnosti iskala na avstrijskem Koroškem

Z namenom povezovanja slovenskih podjetij v globalne verige vrednosti je danes delegacija slovenske IT in mikroelektronske panoge obiskala avstrijsko Koroško.

V prvem delu programa so bili slovenskim podjetjem v Beljaku predstavljeni proizvodni program in priložnosti za sodelovanje multinacionalke Infineon, ki se je s svojo novo veliko investicijo (1,6 mrd eur), sektor mikroelektronike, dobro pozicionirala v osrednji evropski prostor.

Delegacija je obisk nadaljevala v Celovcu, kjer so po uvodnih pozdravnih nagovorih direktorja za internacionalizacijo WKK Meinrada Hoffererja ter ekonomskega svetovalca Dušana Pšeničnika dobila priložnost združenja ter grozdi. GZS - Združenje za informatiko in telekomunikacije ter IKT Horizontalno mrežo je predstavila Andreja Lampe, ki je izpostavila primere dobrih praks podjetij, kot so Instrumentation Technologies ter RLS merilna tehnika.

Avstrijska Koroška v zadnjih letih doživlja gospodarski razcvet. Lokalna podjetja koristijo davčne vzpodbude za raziskave in razvoj, saj delež izdatkov zanje zadnjih devet let raste. Širša okolica Beljaka tako tvori enega glavnih razvojnih in proizvodnih centrov mikoelektronske panoge v svetu.

GZS je obisk na avstrijskem Koroškem organizirala v sodelovanju z javno agencijo Spirit Slovenija, predstavništvom avstrijskega gospodarstva v Sloveniji Advantage.

Več si lahko preberete tukaj

 

Fotogalerija