Novice


Kako obvladovati kibernetske grožnje v podjetjih?

 

Vprašanja kibernetske varnosti postajajo vsakodnevni problem za podjetja in posameznike. Trendi kažejo velik porast vdorov in kršitev nedotakljivosti podatkov, ki kaže tudi vse večjo kompleksnost. Ob razmahu digitalnih storitev je varnost v digitalnem svetu pomembna skrb za vse nas.

Statistika kaže, da so velika podjetja vedno bolj tarča kibernetskih vdorov, ki se jih ne morejo ubraniti. Vprašanje je, kako naj se kibernetski grožnji ubranijo mala podjetja z vsemi svojimi omejenimi viri? Odgovor je preprost, in sicer enako kot velika podjetja.

Kako obvladovati kibernetske grožnje v podjetjih, katere so nevarnosti novih tehnologij, kako se osvoboditi kibernetske grožnje, ali se lahko podjetja pred napadi  100 % ubranijo in kakšne so možnostmi ukrepanja, so na današnji konferenci  z naslovom Kibernetska varnost za mikro, mala in srednja podjetja predstavili vidni predstavniki deležnikov ekosistema.

Strokovnjaki so predstavili nekaj ključnih problemov, ponazorili potencialne posledice, predstavili možne ukrepe preventivnega delovanja podjetij ter praktične primere zagotavljanja kibernetske varnosti.

O aktivnosti države na področju kibernetske varnosti je pojasnil dr. Uroš Svete iz Uprave za informacijsko varnost (MJU). Poudaril je, da vlogo države pri vprašanju kibernetske varnosti vidi kot ključni partner, ki služi državljanom in gospodarstvu. Ključno za Slovenijo je, da se poleg izgradnje zmogljivosti in obvladovanja kibernetskih incidentov, dvigne raven tehnične kulture.

Dogodek je organizirala IKT horizontalna mreža, horizontala za Kibernetsko varnost, SRIP PMiS v sodelovanju z  Združenjem za informatiko in telekomunikacije, z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, Podjetniško trgovsko zbornico, Digitalnim inovacijskim stičiščem Slovenija in projektom CYBER, program sodelovanja Interreg Europe, pri GZS.

Več si lahko preberete v članku, ki je bil objavljen na spletni strani Siol
https://siol.net/digisvet/nasveti/slovenski-podjetniki-si-zatiskajo-oci-to-nas-ne-zadeva-ni-res-511380

Fotogalerija