Zapri

Novice


Dogodek: Srečanje članov IKT Horizontalne mreže

 

Pozdravljeni člani!

Vabljeni na srečanje članov IKT Horizontalne mreže, ki bo tokrat naravnano drugače in na katerem si želimo vašega sodelovanja pri pripravi usmeritev za delovanje v tem letu. Srečanje bomo zaključili z zares posebnim gostom.

Rezervirajte si čas za povezovanje s člani in se prijavite:

Datum: 19. 3. 2018 med 10:00 in 16:45 uro.
Lokacija: Gospodarska zbornica Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana

Prvi del srečanja: GZS /Dvorana C

Uvodoma nam bodo vodje horizontalnih fokusnih področij osvežili zadane cilje. V nadaljevanju se bomo pod vodstvom dr. Miha Škerlavaja v okviru delavnice po metodi svetovne kavarne usmerili v načrtovanje aktivnosti IKT Horizontalne mreže v želji, da kot člani, aktivno sodelujete pri predlogih in usmeritvah za aktivnosti v tem letu in nam zaupate tudi povratne informacije o dosedanjem delu. Usmeritev in razvoj IKT Horizontalne mreže želimo (znotraj okvira akcijskega načrta partnerstva) usmerjati na področja, ki jih člani potrebujete, zato nam je vaše mnenje in sodelovanje izjemnega pomena. Z izvedbo te delavnice se bo predstavil naš nov član - Center poslovne odličnosti Ekonomske fakultete.



PULZ ČLANSTVA - Delavnica Svetovna kavarna je metoda interakcije v skupini, ki temelji na diskusiji in omogoča kroženje udeležencev med temami, zaradi česar se ideje, vprašanja in rešitev začnejo medsebojno povezovati. Na delavnici bomo razpravljali o temah, kot so:

  • S katerimi glavnimi spremembami se soočate v vaših organizacijah? Kje in kako se te spremembe najbolj odražajo na vaših inovacijskih aktivnostih?
  • Katere aktivnosti naj v okviru razvoja horizontalnih področij IKT Horizontalna mreža organizira, da bodo za člane koristne? 
  • Katere z drugimi naj IKT Horizontalna mreža organizira, da bodo koristne za člane obojih? Zakaj in kako?
  • Kateri naj bodo ciljni trgi za aktivnosti internacionalizacije in zakaj?
  • Katere aktivnosti naj IKT Horizontalna mreža organizira na področju razvoja človeških virov?



Drugi del srečanja: GZS/Dvorana A



 
dr. Xiaobo Wu

V drugem delu srečanja smo pripravili ekskluzivno predavanje o tem, kako je Kitajska ustvarila ekosistem za razcvet tehnoloških inovacij in novih poslovnih modelov, s čimer kitajska podjetja postajajo najbolj konkurenčna na globalnem trgu. V sodelovanju z IEDC- Poslovno šolo Bled gostimo dr. Xiaobo Wu-ja, direktorja kitajskega Nacionalnega inštituta za inovacijski management univerze Zhejiang in svetovno znanega strokovnjaka, ki ga je organizacija Thinkers 50 uvrstila med najvplivnejše poslovne mislece sveta s predavanjem: Doba kitajskih samorogov: »Inovacijska miselnost na Kitajskem in vpliv na globalna razmerja tehnoloških podjetij«. Več o predavanju dr. Xiaobo Wu-ja.



DNEVNI RED SREČANJA:

    9:45 - 10:00
    Registracija, kava
    10:00-10:10 
    Pozdrav in uvod; Andreja Lampe, Vodja IKT Horizontalne mreže, GZS
    10:10 - 11:15
    Vodje 6 področij IKT_HM; Usmeritve
    11:15 - 11:30
    Internacionalizacija
    11:30 - 13:00
    Delavnica: Pulz članstva- delavnica po metodi svetovne kavarne, dr. Miha Škerlavaj EF
    13:00 - 14:00
    Odmor za kosilo in mreženje
    14:00 - 16:45
    Inovacijska miselnost na Kitajskem in vpliv na globalna razmerja tehnoloških podjetij, dr. Xiaobo Wu

     
      

Parkiranje je urejeno v okviru GZS.

 

Zahvaljujemo se članoma IEDC- Poslovna šola Bled in Centru poslovne odličnosti Ekonomske fakultete, da sta nam vsak s svojim prispevkom omogočila pripravo dogodka. Povezovanje in sodelovanje je gorivo za preboj.

Veselimo se srečanja z vami!

Lep pozdrav,
Ekipa IKT Horizontalne mreže

Fotogalerija